2017-01-29 435 瀏覽
這間小店來自新加坡,處處充滿驚喜❤曲奇、飲品、小食樣樣都有!先黎個重頭炮-----榴槤戀人雪糕新地($39)係超濃郁既榴槤雪糕,陣味濃到不得了,旁邊仲有一pat榴槤蓉,榴槤曲奇,全部都係榴槤唷🙈❤雪糕質地挺身,冇咁易溶,慢慢享受都得,正宗既「榴槤」忘返😂榴槤控經過一定要試👍🏻然後係---與茶共舞雪糕新地 ($48)呢款就用上龍井茶曲奇碎,洋甘菊花茶曲奇碎,綠茶粉及牛奶軟雪糕,牛奶軟雪糕比榴槤雪糕快溶得多,影多幾張相就開始溶了T_T不過牛奶軟雪糕好香,而面上的曲奇好好味玫瑰花泡沫咖啡($32)我唔飲咖啡,就請朋友為我待勞,咖啡面上有玫瑰花葉做裝飾,朋友說還不錯:)我起初以為玫瑰花泡沫咖啡會係成杯咖啡係粉紅色,不過我想多了:P美祿恐龍冰 ($38)好耐未試過飲咁濃厚既美祿飲品,面上有一大堆美祿粉,攪下攪下,啖啖都係美祿味haha老闆娘仲請左我地試迷你夾餅,勁幸運呀!原價既價錢迷你版栗子粒粒夾餅,夾餅口感脆卜卜,🌰🌰栗子蓉係自家製,特別香濃,而紅豆抹茶蕨餅,用上十勝紅豆,口感綿密,蕨餅煙韌回甘
先黎個重頭炮-----

榴槤戀人雪糕新地($39)
榴連戀人新地

然後係---

與茶共舞雪糕新地 ($48)

玫瑰花泡沫咖啡($32)
玫瑰花泡沫咖啡

美祿恐龍冰 ($38)
美祿恐龍冰

老闆娘仲請左我地試迷你夾餅,勁幸運呀!
原價既價錢

迷你版