2016-10-11
一坐低,店員為我地送上一客小吃 - 栗子花生,栗子好甜,花生夠腍,不過我個人鐘意食脆卜卜既花生多D。馬來風光 (S) $72有D似腐乳炒通菜,不過辣味更加出,而且好夠鑊氣,好香好惹味。就咁食定係送飯都一流。喇沙湯海鮮米線 $68呢到竟然有喇沙供應,揀左海鮮喇沙。開頭其實抱住不大希望試下,因為諗住唔係主打呢一類食品既店會無咁好味。點知一上枱,就已經飄黎陣陣既喇沙味。濃郁椰香加點辣味,米線又唔會太淋,真係好正得香酥南乳五花肉 $83不過不失,唔知係唔係用左豬頸肉部位,有D爽口,但係就唔係好食到南乳味。招牌扣肉包 $20/片鬆軟既中式包,加上肥瘦均衡既扣肉,仲有一片小生菜。上枱既時候係分開,當你需要食既時候再自己包,咁就唔驚扣肉既肉汁令到包變淋。扣肉肥而不腻,加上包有陣甜味,2者既組合真係非常夾,完全無可挑剔。
有D似腐乳炒通菜,不過辣味更加出,而且好夠鑊氣,好香好惹味。就咁食定係送飯都一流。 喇沙湯海鮮米線 $68
呢到竟然有喇沙供應,揀左海鮮喇沙。開頭其實抱住不大希望試下,因為諗住唔係主打呢一類食品既店會無咁好味。點知一上枱,就已經飄黎陣陣既喇沙味。濃郁椰香加點辣味,米線又唔會太淋,真係好正得 香酥南乳五花肉 $83
不過不失,唔知係唔係用左豬頸肉部位,有D爽口,但係就唔係好食到南乳味。 招牌扣肉包 $20/片