2018-03-31
以前成日係樂富流連同覓食,不過自從畢業之後就好少機會黎樂富,今日再黎先發現開左好多新餐廳。而其中一間新餐廳Seafood Stand既外觀裝潢幾靚,所以就入左去食下午茶佢既下午茶餐時間係下午3點至6點,種類選擇都有好幾款,有輕小食、漢堡同意粉,包一杯免費飲品。價錢$30至$50左右,個人認為未算太貴,值得一試。我點左一份迷你炸魚薯條,雖然佢話迷你,但呢個份量對我黎講都可以食得好飽!炸魚非常脆口,食得出有魚味,不過較為鬆散。而薯條亦都炸得好香脆,又唔燶,而且係粗薯條,食落非常有咬口同好實在。醬汁方面,有沙律醬同茄汁,佢既茄汁落左香草,感覺好特別,所以我都好鐘意佢既茄汁最後食埋沙律菜,感覺上就可以消除番炸物既熱氣值得一讚既係,炸魚薯條唔會炸到超級多油,感覺上都冇咁油膩。*迷你炸魚薯條 $38*
*迷你炸魚薯條 $38*