2024-06-10 22 瀏覽
諾士佛台真係好多酒吧,自己就喜歡樓上鋪嗰類型,感覺冇咁嘈,同埋會有啲私隱。今日happy hour嚟到呢間GULU GULU,成個場一眼睇晒,座位都係歸邊,中間一條好長嘅吧枱最吸睛,個場中間又有beer pong同埋桌球玩。我除咗貪佢上嚟會有啲私隱之外,仲係因為佢哋嘅嘢食而來。酒吧小食都係啲炸嘢之類,Pizza意粉佢哋都有,但係我覺得佢哋出色嘅係佢哋嘅串燒,10零$20一串唔算好貴,但係佢哋做到出邊串燒店嘅質素。咁我就叫咗一個拼盤同埋飲咗啲酒。呢個拼盤有帶子、雞翼、牛舌芯、羊肋串、日本黑豚腩肉。肉類都做到外脆內軟又多汁送返一杯啤酒呀真係一流。另外再飲多杯佢哋嘅signature cocktail:JERRY‘S VINEYARD。成個酒主要係葡萄味,上面加埋嗰粒冰葡萄,甜甜地好易入口。早嚟都唔算多人,傾吓偈係唔錯嘅地方。

下午茶