2018-11-30 2353 瀏覽
之前有朋友介紹尖東依間居酒屋可以坐得耐又高質,有日見想食日本野就嚟依到試吓。可能係平日夜晚加上地點都唔易發現所以都唔多人,仲有得坐梳化位添!待應姐姐仲好好咁介紹今日嘅推介,所以我地嗌咗好幾樣野食!馬份海膽以前唔係好鍾意食海膽,因為覺得個口感怪怪,但自從去咗日本食過入口即溶既海膽就返唔到轉頭喇!雖然依板海膽未算係好入口即溶果隻,不過都食到海膽果種鮮甜味,配埋紫菜食又係另一個食法,不過個人就鍾意就咁食多啲!生蠔生蠔都係我鐘意食既海鮮之一,依兩隻都算肥美的,仲食到果浸海水味,肉質係爽口,係唔錯既!什錦刺身有吞拿魚、三文魚、八爪魚、油甘魚、元貝、池魚,有六款都算多!三文魚魚脂分佈得都幾均勻,食落仲有啲油香添!元貝都好鮮甜!油甘魚同池魚都好厚身。個人就不太愛吞拿魚,所以就俾埋朋友食。牛油果軟殼蟹卷軟殼蟹唔算多,食落又唔係太脆口,所以普普通通!清酒煮蜆清酒味十足,雖然啲蜆唔係話好大隻,但都算多,又唔會話有沙,係新鮮既!燒白鱔燒白鱔係我嘅favorite,基本上食親居酒屋都必嗌,依到嘅燒白鱔都冇令我失望,塊皮係脆脆的,肉都好Juice,唔會話好油膩,燒嘅時間岩岩好!野飲嗌咗白桃乳酸梳打同巨峰提子乳酸

馬份海膽

生蠔

什錦刺身

牛油果軟殼蟹卷
軟殼蟹唔算多,食落又唔係太脆口,所以普普通通!

清酒煮蜆

燒白鱔

野飲嗌咗白桃乳酸梳打同巨峰提子乳酸梳打,不過不失,唔會太甜!