餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2017-11-21 164 瀏覽
放工約左朋友食飯,想食日本野同埋靜靜地傾下計,就黎左呢間食啦去到金百利樓下,要排隊已經係平常事,不過好彩時間肖早,唔洗排好耐就有得搭上去啦去到坐低飲啖熱茶就望餐牌點餸啦同朋友決定每人叫啲唔同種類既菜式呢度既上菜速度都好快,咁岩我趕時間,實在太好啦三文魚腩刺身 $58食刺身通常去食放題,因為抵啲, 但黎到日本料理餐廳都忍唔住要叫返樣.其實好想食拖羅,但係要$230,太奢侈啦,都係叫個三文魚腩過下口癮算啦。一黎到已經見到又厚身既三文魚腩,一食落口,真係好肥美婇新鮮呀,如果可以多幾塊就好啦.真係諗返起都想食.改制空間係如果可以多啲冰就好啦,因為覺得塊三文魚腩唔夠凍.拖羅壽司  $38唔捨得食拖羅刺身,就食夠拖羅壽司啦,雖然唔算好厚,但都好肥美好新鮮,可惜太貴,食一舊滿足下算了火炙芝士三文魚腩壽司 $12嘻嘻,又係三文魚腩, 不過係壽司,加上火炙同埋芝士,啲芝士都落得好大方,所以口感好好,味道好夾,啲,正呀龍蝦沙律軍艦 $10呢個都好食,足料,真係食到啲龍蝦肉既,味道都好好火炙芝士玉子 $8三文魚壽司 $7最後2個係朋友食左,聽佢講返都係好評既青龍 $50主角係吉列蝦同埋海膽,配角係青瓜,外邊
去到坐低飲啖熱茶就望餐牌點餸啦
同朋友決定每人叫啲唔同種類既菜式
呢度既上菜速度都好快,咁岩我趕時間,實在太好啦
三文魚腩刺身 $58
三文魚腩刺身

拖羅壽司  $38
火炙芝士三文魚腩壽司 $12
龍蝦沙律軍艦 $10
呢個都好食,足料,真係食到啲龍蝦肉既,味道都好好
火炙芝士玉子 $8
三文魚壽司 $7
最後2個係朋友食左,聽佢講返都係好評既

青龍 $50
青龍
主角係吉列蝦同埋海膽,配角係青瓜,外邊再加啲紫菜粉~配得幾好,有賣相,味道又好

牛油果軟殼蟹手卷 $35
牛油果軟殼蟹手卷
叫手卷既話我通常都係叫牛油果軟殼蟹手卷, 貪佢大大叫,夠吸引,又好食

汁燒墨魚筒 $52
汁燒墨魚筒
本身以為同普通個啲燒汁一樣,點知係甜甜地,味道幾特別.個魷魚口感唔錯,不過如果可以再大條啲就好啦.

石鍋鰻魚炒飯 $88
石鍋鰻魚炒飯
相信好多人同我一樣都係好鍾意食鰻魚,係就唔好錯過呢個石鍋鰻魚炒飯啦,味道香濃,鰻魚粒都有唔少,最後食埋佢就岩岩好夠飽啦,另外仲附送麵鼓湯一碗添
麵鼓湯
2017-11-20