2013-11-03 1679 瀏覽
話說某日都食左飲左唔少之際,有朋友話帶我地去一間酒吧,當時我諗....仲飲,唔得喇.....但佢好堅持要帶我地去,咁就一行四人上左去.酒吧就當然有好多酒啦,但佢坐位就得好少,圍住吧檯坐,都只係一間吧仔!!有限量版Macallan當然仲有我喜愛充滿泥煤味既Ardbeg啦!! 其實有冇留意個杯入邊個冰球呢??!!!其實係人手雕個冰球出黎,仲好圓添,好厲害呀!!!其實佢雞尾酒都係呢度出名. 呢兩杯樣都幾靚. 左邊係bloody mary,大家都好熟悉既雞尾酒. 另一杯係dry rob roy,用威士忌調配,唔會過甜,而且夠勁,正!!! 所以想要咩口味可以同調酒師講,總有一款啱你飲.其實講到尾,最厲害係呢位日本調酒師. 佢會同你玩互動魔術,咁近距離我真係睇唔到破綻,真係好勁呀!!! 所以其實上黎,唔係飲酒,最主要係睇魔術!!!! 好開心呀!!!!! 最後仲要多謝新朋友請客!!!
有限量版Macallan
其實係人手雕個冰球出黎,仲好圓添,好厲害呀!!!
2013-09-25
宵夜