因為經常係旺角附近出入,好多時旺角食肆排長龍,所以要搵啲坐得舒服既cafe shop坐下,由旺角信和中心行過去都係7分鐘左右,都算方便快捷。同朋友一齊去到叫左個芝士牛肉漢堡配暑條,另外一個叫左香煎澳洲肉眼牛仔扒,再叫一個龍蝦湯,最後叫一個朱古力心太軟雪糕。咁講下啲食物質素點先,首先講下芝士牛肉漢堡扒,睇餐牌以為正常size,黎到真係好大舊,比Ruby Tuesday 漢堡包仲要大,啲料都好足夠,所以要拆分開2舊食,食第一啖已聞到好香牛肉味,肚餓關係好快食完個漢堡包,真係好大舊好快食晒。跟住朋友個塊扒我試左少少,肉質好厚,佢order左5成熟牛扒肉味保持到,而且吾太靭,以128蚊價錢物超所值。至於龍蝦湯飲完第一啖,龍蝦味道真係好濃烈,一定好足料。食完又飲埋湯都好飽肚,再少少錢叫埋朱古力心太軟,岩岩蒸出黎仲熱辣辣,一切開朱古力溜晒出黎,又配埋福既雪糕,個口感好正,不過心太軟有少少甜,唔鍾意太甜嘅可考慮其他甜品。總結:以呢個價錢嚟講,係一間舒適嘅環境,坐下同朋友吹吓水,食個下午茶係物超所值,所以本人我要推介其他食家試一試。😀😀