2024-11-21
夜闌人靜,宵夜時段突然好想食串燒,比我係尖沙咀搵到間樓上日式居酒屋🏮,除咗有室內的座位,仲設有室外露天天台的座位,供客人呼吸新鮮空氣😌!環境舒服,空間夠大,約埋朋友三五知己出黎都無有怕!上菜之前餐廳員工會送上一塊5色板,分別係唔同味道的調味料🧂,有抹茶🍵粉、一味粉、七味粉、咖喱粉、山椒粉,客人可以根據自己喜好試吓唔同嘅味道,令串燒錦上添花。個人最推薦抹茶粉,覺得同所有食材都好夾!一坐低當然要叫兩杯啤酒🍻先😆,之後再點啲左酒小吃😋:燒鱈魚乾(又香又脆,送酒一流)醬油燒飯團🍙(醬油掃在飯團燒到焦焦脆脆,非常香口)雞下心(估唔到咁好食!又爽口!)雞腎(味道唔錯!好有咬口!)雞頸肉(雞的味道好香濃!糯米雞肉棒(好香,咬落煙煙韌韌好特別)水牛芝士煙肉卷🫔(大推薦👍🏻,芝士🧀與肉的配搭真的一絕!🥰)雞軟骨(胸)(比平時的雞軟骨還大,每一口都是香香脆脆的)唐辛子(這個不辣喔,怕辣的朋友不用怕😂)福岡秋葵(鋪在上面的木魚絲超重料!)甜品:抹茶厥餅(軟軟糯糯,從小就很喜歡吃)📍火赤 (尖沙咀)地址:尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀居酒屋 #尖沙咀餐廳 #居酒屋 #日式餐
個人最推薦抹茶粉,覺得同所有食材都好夾!
一坐低當然要叫兩杯啤酒🍻先😆,
之後再點啲左酒小吃😋:
燒鱈魚乾
(又香又脆,送酒一流)
醬油燒飯團🍙
(醬油掃在飯團燒到焦焦脆脆,非常香口)
雞下心
(估唔到咁好食!又爽口!)
雞腎
(味道唔錯!好有咬口!)
雞頸肉
(雞的味道好香濃!
糯米雞肉棒
(好香,咬落煙煙韌韌好特別)
水牛芝士煙肉卷🫔
(大推薦👍🏻,芝士🧀與肉的配搭真的一絕!🥰)
雞軟骨(胸)
(比平時的雞軟骨還大,每一口都是香香脆脆的)
唐辛子
(這個不辣喔,怕辣的朋友不用怕😂)
福岡秋葵
(鋪在上面的木魚絲超重料!)
甜品:
抹茶厥餅(軟軟糯糯,從小就很喜歡吃)
📍火赤 (尖沙咀)
地址:尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀居酒屋 #尖沙咀餐廳 #居酒屋 #日式餐廳 #露天餐廳 #小酒館 #串燒 #宵夜 #宵夜美食 #夜貓子 #深宵食堂