2022-05-23
酒神後花園$68 唔飲酒嘅都有Mock tail 選擇 主要接骨木花同檸檬汁嘅味道 酸酸甜甜 飲落好清新胡麻清酒炙燒吞拿魚$198呢個外面煎香 口感會豐富啲 蕃茄好鮮甜 可以幫助解吞拿魚既膩 作為前菜幾唔錯酒神夏日烤西班牙豬鞍 $288呢幾真係幾出色 因為係慢煮既關於 肉質好嫩 有肉汁 外面又煎得焦香 食落好香口 滿足感絕對可以媲美牛扒😆 配菜有甘筍蓉 好清甜 好驚食紅蘿蔔嘅我都覺得唔錯😋牛油果蟹肉忌廉闊條麵$358 (w/ starter & dessert)份量落得一啲都唔手軟 蟹肉好多 肉質夠嫩 食得出啖啖肉嘅感覺😚 唔會整到碎濕濕 三文魚籽新鮮 喺口腔入邊爆開有海水味☺️ 醬汁好Creamy 食到一半可以擠檸檬汁 食落冇咁膩Mid-Summer Night in Aoiike 呢個甜品酸酸甜甜 可以中和返啱啱Main course 既膩 士多啤梨係用咗淡雪 另外仲有啲berries 雪葩有淡淡嘅荔枝味 面頭仲有少少焦糖醬 食完成餐飯唔會覺得好飽好滯~環境都裝修得好靚好舒服 店員好細心解釋每一道菜嘅特色同食法 食材有質素 煮法都別有心思係一間好有心機經營嘅餐
胡麻清酒炙燒吞拿魚$198
酒神夏日烤西班牙豬鞍 $288