餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

連續兩日都特意坐巴士去幫襯添好運總店。地方環境乾淨,如果一人進餐,枱面有足夠空間擺到四五碟點心,如果兩個人可能就差少少。試咗新推出嘅其中兩款點心,牛肉角同埋荔枝蝦球。牛肉角餡料彈牙,醬汁似係加入薑葱嘅蒸魚豉油,個人覺得醬汁同牛肉角不太配搭,汁味蓋過咗肉餡味。鮮蝦荔枝球偏甜,芝士溶醬拉絲,都OK嘅。叉燒包保持質素,牛肉球都彈牙好食,腐皮卷蝦肉餡料彈牙腐皮香脆。樓面服務感覺不太好。兩日都係非繁忙時間到店,第一日入座時,明明有個行行企企嘅樓面阿姨,睇住人坐底都冇俾張點心單張,亦冇主動招呼開茶。我坐好至少1分鐘,終於忍唔住問有冇人幫我開茶,先有個阿姨走埋嚟,又係要食客主動提出先拎張點心紙俾人睇。第二日到店,開茶方面好少少,食咗幾碟點心後,感覺茶水凍咗,掀開茶壺蓋掛喺壺柄,想要樓面阿姨忙完加返熱水,有返啲熱茶水飲下,樓面阿姨行嚟行去忙完幾轉之後準備離開,都係冇細心觀察到有食客喺茶水方面嘅額外需求。可能真心認為$6茶錢只配飲一壺茶?
連續兩日都特意坐巴士去幫襯添好運總店。
試咗新推出嘅其中兩款點心,牛肉角同埋荔枝蝦球。
鮮蝦荔枝球偏甜,芝士溶醬拉絲,都OK嘅。

樓面服務感覺不太好。
可能真心認為$6茶錢只配飲一壺茶?
2024-08-04