2017-09-28 117 瀏覽
Today同左表妹仔食午餐,去左銅鑼灣食,因為食完後可行街,所以就當然係搵間輕食餐廳喇!係表妹仔帶領下就去左呢間越式Fusion菜餐廳,可能因為午餐時間,眼見都好多人吓,裝修都好舒服,同夠冷氣,我最鍾意聽表妹講原來呢間餐廳成日都係好多人,好彩我地到時剛有位,唔係就又要等嚕~表妹仔話一定要食手撕雞檬紙卷及海膽手撕雞檬紙卷,咁當然就order來食吓係咪咁堅好食!手撕雞好滑,海膽亦都非常鮮甜,連埋外面個塊檬紙一齊食,佢地嘅味道就更加突出,係好食!果然無介紹錯!!我就點左我平時都好喜歡食既越式蝦餅,呢度既蝦餅炸得啱啱好,加埋上面嘅蒜粒同蔥花,令碟蝦餅更加香口表妹仔見到餐牌有法式蒜蓉包即刻叫左來食,因佢平時都係爆like食~這裡的蒜蓉包烤到變咗做金黃色,個賣相已經非常吸引,蒜香同牛油香令個包更加吸引,食落外脆內軟,很是好味道!我地仲叫埋個三絲撈檬,係有扎肉、手撕雞&豬頸肉,檬粉爽口,扎肉好有肉香,手撕7雞就好清甜,豬頸肉就煎得邊皮帶點微焦,而亦保留左當中的肉汁在內,加埋魚露一齊食真係好消暑又美味其實個餐牌上面仲有有好多選擇,有唔同嘅特飲同小食,下次再黎就食埋其他先

2017-09-13
午餐