2019-03-10 126 瀏覽
久仰養生殿大名,琴日終於第一次同朋友嚟食左個晚餐時段。環境裝修古色古香,全部都係卡位,都幾啱一班朋友聚下。其中兩位職員都好親切,行過會同你搭下嗲講下笑(但其他職員就態度麻麻地,講一句就趕住走咁,所以真係睇你好唔好彩,遇到咩人)。我想食佢嘅麻辣湯底好耐,因為佢係「免費追加鴨血一次」,但因為同行友人唔食辣,所以我地嗌左個鴛鴦鍋,另一個重點係「鴛鴦鍋不另收錢,只以高價一款為訂價」。於是我地嗌左個麻辣湯底同養生湯底湯底上到嚟,職員竟然提我地飲湯先,我心諗「哪來的自信叫人飲湯底😂」於是我地都試下,還可以啦養生湯底甜甜地,冇乜味精(因為本人味精敏感,一試便知龍與鳳)另外我地嗌左個大嘅切牛肉,手工餃子,手工丸,台灣冰菜(幾好食,有追加多份),同再追加凍豆腐。好認真講,樣樣都好好食,啲餃子同丸係彈牙嘅,啲牛肉嘅滑嘅。而最重要係鴨血無令我失望,十分入味👍🏼另外,讚好同打卡仲可以有免費飲品。而我地俾完錢喺店內吹多半個鐘水都冇人趕我地走,唯獨價錢有啲貴,3個人每人400蚊。不過佢有個下午茶半價時段,我會選擇下次同男朋友揀半價時段再食🤤
久仰養生殿大名,琴日終於第一次同朋友嚟食左個晚餐時段。

於是我地嗌左個麻辣湯底同養生湯底

另外,讚好同打卡仲可以有免費飲品。

2019-03-07
  • 鴨血