2020-11-28 2335 瀏覽
Weekend喺金鐘有嘢做,於是就去咗Pacific Place呢間泰國嘢食個lunch。其實之前都有聽過朋友推薦,不過自己對於喺大型商場嘅餐廳冇乜興趣,今次終於試一試。我哋叫咗幾款嘢食,估唔到每一樣都真係幾好食👍🏻首先叫咗個金邊粉 (Pad Thai): 我哋叫咗一碟蝦一碟雞,好好食喎,味道好足,感覺好正宗,汁好夠,推薦!另外叫咗個豬頸肉,好好食,不過略嫌佢唔夠烤味,但係配埋個汁已經好正 😋仲嗌左個軟殼蟹米紙卷,啖啖都係軟殼蟹肉,幾足料,而且裏面嘅配料酸酸甜甜,口感同味道都好豐富~最後嗌咗一個燒牛肉沙律,呢個本身冇乜特別期望,我即刻份量比我想像中多,牛肉medium rare燒得啱啱好,要挑剔就係調味可以再重啲,但係配埋啲汁同沙律火箭菜其實已經好好食☺️整體上啲嘢食都真係好唔錯,四個人,埋單每個人~$170,食得幾飽,好滿足!

我哋叫咗幾款嘢食,估唔到每一樣都真係幾好食👍🏻