2023-03-14
.西灣河Soho東 - The Blind Pig呢區酒吧林立,成條街都係酒吧餐廳隔離就係海旁店面好開揚,多外國人喺度飲酒幾好氣氛餐廳入面有得睇波(有兩部電視!)而呢度嘅menu都幾多野揀全部野都大大份 而有啲都幾heavy 會令人好想叫酒飲ψ(`∇´)ψ同幾個人share就可以試多幾款~所以都幾適合一班朋友黎聚會((((我地兩個最後食唔哂要打包走Cheddar Cheese Stick (5pcs) $98份量多到!!! 兩個人一定食唔哂╰(*´︶`*)╯♡同埋完全冇諗過咁大舊不過入面嘅車打芝士偏鹹~可以點佢配埋嘅marianra蕃茄醬食 記住要襯熱食!同埋我食一舊就飽左🤫大家記得多人少少先叫(*゚∀゚*)Poutine $118Ground beef, gravy, cheese好邪惡(*'▽'*)薯條之鬼最愛就係將肉汁淋喺薯條上面再灑上芝士勁大份 仲要冇諗過sandwich都有咁多薯條🤣Brown Butter Scallops & Saffron Risotto $188呢個risotto好香牛油味帶子大大粒鮮甜煎得好香好juicy仲有番紅花做點綴~呢款成晚最light😆BBQ
西灣河Soho東 - The Blind Pig
呢區酒吧林立,成條街都係酒吧餐廳
隔離就係海旁
店面好開揚,多外國人喺度飲酒
幾好氣氛
餐廳入面有得睇波(有兩部電視!)
而呢度嘅menu都幾多野揀
全部野都大大份
而有啲都幾heavy 會令人好想叫酒飲ψ(`∇´)ψ
((((我地兩個最後食唔哂要打包走
份量多到!!! 兩個人一定食唔哂╰(*´︶`*)╯♡
同埋完全冇諗過咁大舊
同埋我食一舊就飽左🤫大家記得多人少少先叫(*゚∀゚*)
Poutine $118
Ground beef, gravy, cheese
好邪惡(*'▽'*)薯條之鬼最愛
就係將肉汁淋喺薯條上面再灑上芝士
勁大份 仲要冇諗過sandwich都有咁多薯條🤣
呢個risotto好香牛油味
帶子大大粒鮮甜煎得好香好juicy
仲有番紅花做點綴~呢款成晚最light😆
BBQ Pulled Pork Sandwich $178
Sourdough, gherkins, French fries
招牌手撕烤豬肉三文治!! 最近好似手撕豬上癮(๑˃̵ᴗ˂̵)
兩塊sourdough都搽滿牛油 勁香又脆口
配有酸瓜同酸洋蔥做配菜 仲有薯條
夾住嘅pulled pork份量超多超滿足 推薦👍🏻
Asahi $78
本身都冇諗住嗌酒
但最後食完啲咁邪惡嘅野 真係想gur一gur
Overall啲野食份量超慷慨
有機會去開可以試下!
好似一星期有一日有優惠😆
叫一個main另一個有半價咁❕