餐廳: Lamees
資訊:

日本人也特地光顧✨夜訪土瓜灣舊區 就為了這間地道中東菜 輕鬆小餐館氛圍 有種去歐洲食晚飯的溫暖感覺🧳食物簡約美味 平日夜晚竟然座無虛席😳建議book定位🌶Spicy Lovers Trio Dips ($170)呢款係辣嘅🔥3種醬汁都帶獨特風味 搭配著香脆pita bread 完全絕配🫑jalapeño微辣有香濃belly pepper味🧄大愛Hummus最好食🍁Wild Thyme果仁醬煙燻香氣突出🌟🥧Kanafeh ($105)Insanely good! MVP😍焗甜芝士omg🤩外層酥脆 彷如絲絲龍鬚糖 裡面嘅芝士超美味 每一口都散發出奶香和甜蜜味道 面頭舖滿開心果粒 係一款令人難以忘懷嘅甜點 🍕Black Truffle and mushrooms Mankeesh Flat Bread ($120)好特別嘅Flat bread pizza! Topping有黑松露菇🍄甜洋蔥🧅批底鬆軟可口 微熱嘅蓬鬆口感好好食👍🏻素食得黎 又唔覺得單調嘅一道🍗Rabbit Leg ($220)焗兔脾 配薄荷蕃茄汁 中東小米 兔肉望落好似雞肉 好lean身 食落都有種雞胸肉感覺😆🥗Taboole

Spicy Lovers Trio Dips

Kanafeh

🌟🥧Kanafeh ($105)

Rabbit Leg

🍗Rabbit Leg ($220)
Tabooleh

🥗Tabooleh ($110)
沙律用新鮮蕃茜 小麥碎 蕃茄 同香料調製而成 味道清爽方香 加入檸檬汁調味 酸酸地幾開胃 口感十分豐富

—————————————-
📍 Lamees
土瓜灣北帝街145號順輝大廈地下2號舖 (宋王臺站D出口)
2023-11-27
15 分鐘 (堂食)
Spicy Lovers Trio Dips
  • KANAFEH