餐廳: 軒尼詩冰廳 (柯布連道)
資訊:

2019-11-04 355 瀏覽
這天跟男友去會展看展覽,之前先吃點東西,最就腳就是橋下的這間茶餐廳。雖然在灣仔返工都幾個月了,但也沒試過這間呢!平日午飯時間見呢間餐廳好多客,應該都唔會差~男友叫咗午餐的香煎雞扒配飯,超快就有。扒係連骨,超級大塊,仲香噴噴添!! 芡汁同坊間茶餐廳的相對較淡一點~我叫了下午茶的炸雞脾沙律,餐牌上已列明炸脾需時,即叫即炸的意思。大概等了10分鐘左右,熱辣辣香噴噴送上,也是非常大隻,大連鎖快餐店的成倍!!皮脆內軟,肉汁也鎖著,近骨的雞肉有少少粉紅,不過係熟既~~沙律似係附屬品咁,好細兜同只有罐頭雜果撈沙律醬,普普通通~總計99蚊,以這個地段來說算好平了~
雖然在灣仔返工都幾個月了,但也沒試過這間呢!
平日午飯時間見呢間餐廳好多客,應該都唔會差~

芡汁同坊間茶餐廳的相對較淡一點~

皮脆內軟,肉汁也鎖著,近骨的雞肉有少少粉紅,不過係熟既~~

沙律似係附屬品咁,好細兜同只有罐頭雜果撈沙律醬,普普通通~

總計99蚊,以這個地段來說算好平了~

2019-11-03