2023-03-30
本橘同親都係愛貓之人,既然愛貓,自然就會鐘意係喵cafe 果度hea 下食下野,特別就係去過好幾次既Urban Cafe,好大程度既原因係因為佢貓多,好乾淨,啲職員好錫喵,仲有就係啲野真係好好食,同埋又無時限,C/P值高,所以經常想返去再翻尋味今次同親叫左好多好好野食實在非常肚餓,所以一坐低除左玩貓就係先叫左個勁大份的紐西蘭牛肉眼扒 (黑松露燒汁,薯菜)吞拿魚醬粟米沙律(跟餐)URBAN CAFE™M精選特調咖啡(凍)$ 122要講既係黑鬆露燒汁真係好好食,好夠味,當然肉眼扒真心好高質素,一切入去非常之juicy,吾會話好乾好柴,真心係好靚既牛扒,絕對吾係是旦牛扒或者更差既合成扒可以比較到跟餐薯條好新鮮,真係岩岩炸好既薯條,比起某軟澿澿薯條好吾同,真係貨真價實之作另外要讚既係佢杯咖啡,真係好好飲,比一般cafe 好太多> 題外話的是我地食到一半見到有window seat 可以坐,一問啲職員就好好人咁比我地調位,抵讚 <泰式紅咖喱蜆肉野菌意大利飯抹茶拿鐵$ 92好泰國冬蔭功既味呀真係,好fusion 既一道菜,無諗過咁夾喎原來可以,蜆肉好多,好creamy ,意大利飯是
今次同親叫左好多好好野食
實在非常肚餓,所以一坐低除左玩貓就係先叫左個勁大份的
紐西蘭牛肉眼扒 (黑松露燒汁,薯菜)
吞拿魚醬粟米沙律(跟餐)
URBAN CAFE™M精選特調咖啡(凍)
另外要讚既係佢杯咖啡,真係好好飲,比一般cafe 好太多
泰式紅咖喱蜆肉野菌意大利飯
抹茶拿鐵
好泰國冬蔭功既味呀真係,好fusion 既一道菜,無諗過咁夾喎原來可以,蜆肉好多,好creamy ,意大利飯是剛剛好,吾會過熟,吾會過硬,有心機煮的一道菜,值得理個價錢
LATTE 好好飲,平時去星爸爸都係飲GREENTEA LATTE,Urban 理杯有佢既感覺
煙三文魚凱撒沙律
吞拿魚醬粟米沙律
白桃乳酪沙冰(少甜)
仲有為左食多啲菜而叫既沙律,煙三文魚是本本至愛的,有好多塊,好足料,凱撒汁好cheesy,沙律菜新鮮乾爽
有驚喜既係白桃乳酪沙冰,好似益力多feel ,遲啲天氣再熱啲肯定係消暑一流的,正正正
雪山心太軟(抹茶) 配 雪糕
抹茶控吾可以吾叫抹茶心太軟吧,同親一人一啖,好快就解決得一干二淨,超好味的
一邊玩喵,一邊食野,一邊吹水,一邊睇住旺角既風景,真係得Urban 先做到,真心值回票價!!