2024-04-03
荃灣廣場後享和街的轉角位置,上兩手皆為咖啡店(白宮&Diff.),L形門面令採光度非常高,加上「大x活」橙勁搶眼配合返咖啡店整體感覺予人一種陽光開朗嘅feel☀️食物試左佢個主打house burger 「菠椰菠蘿尾」,用左菠蘿包做burger,配上慢煮20小時威士忌牛尾,sauce則用上茄汁調製,帶點酸酸甜甜好似蜜汁嘅感覺,另外伴碟嘅菠蘿則用上台灣金鑽,焦糖燒香完都係勁甜勁多汁好好食!另外呢度竟然有我好鐘意食嘅Banoffee,以杯子盛載著,份量大而且分層做得好靚,不過中間好慷慨咁加左好多木槺餅碎,令到感覺1+1大於2,搶晒Banoffee 嘅風頭,有d唔知食得邊樣好嘅感覺😮💨不過overall黎講,呢間cafe食物款式創新而且有誠意,係近期比較impressed嘅一間👍🏻- House burger- Banoffee- Espresso tonic (fruity)- Oolong tea latte
- House burger
- Banoffee
- Espresso tonic (fruity)
- Oolong tea latte