餐廳: 藝廊咖啡室
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 藝廊咖啡室
資訊:

2014-08-24 13673 瀏覽
富豪會員卡包含了送4位機場自助餐劵,係到期日前就用左佢,係暑假前就來個放縱的(雖然唔關我事).其實張劵仲可以簡銅鑼灣富豪,但係感覺上富豪機場既感覺RELAX一點,同埋食物選擇超多呢度既海鮮冷盤有蝦,螺,蟹,青口和龍蝦仔.蟹都算幾多膏,蟹肉不過咸,不過肉不多,食起來比較費用,懶人真不合適食蟹,只好叫肥豬幫我拆肉吧.蝦亦幾新鮮,蝦肉好爽口,而且蝦頭既嬴不要錯過喔.其他就無咩特別,質素中等.龍蝦仔我係唔會試的,因為總係覺得呢樣野唔O岩我食剌身當然要係三文魚和墨魚,蟹柳唔係我杯茶(小朋友O岩食).三文魚肉質嫩滑,魚味濃,係香港食到既貨通常都有水準.墨魚味道都幾重,而且唔會好硬身像擦子膠.吞拿魚千萬不要拿是常識簡機場富豪有個原因係飲品自己沖,夠哂豪爽,凍檸茶走甜O岩哂我辣酒螺夠哂香辣,而且非常入味,但總係覺得要用細細隻既花螺會更加鮮甜喔.呢種螺就啖啖肉熟食類都有進步,羊架都幾TENDER喔,肉汁也豐富.扇貝既調味看似濃味食落無味,舊肉都無咩味,可惜.串燒火侯不錯.呢度亦有我最愛紅菜頭煙三文魚,甜甜的紅菜頭配上咸香既煙三文魚,油香甜美,味道很有層次,必食.串燒雖然肉無變壞,但係味道總係覺得怪怪地燒
燒牛肉看到這生熟度就知合格了,最怕食到OVERCOOKED的.另外那款燒豬就無味道的.之前推出既乳豬其實仲正
忍唔到口又拎左雞飯,飯粒帶少少雞油香,太濕,雞肉都帶彈性,沾沾酸辣醬和黑油食都唔太差.純屬過口癮就行了
之後拎左塊PIZZA食,蕃茄味都幾RICH,餅底帶麵粉香,配料雖簡單,但味道十分對辦.反而土耳其STYLE烤肉WITH肉夾饃只虛有其表,味道極淡,雖然明明好多配料,但係好似食麵包咁清淡
食點沙律清清腸胃係自助餐指定動作
跟手食點生果消消化.聽說自助餐食點菠蘿有助增強戰鬥力,大家不妨試下
跟手去甜品區看看,見到之前好HIT既盆栽TIRAMISU,但我無試
因為我見到MOVENPICK,就拎左3球.MOVENPICK既咖啡味係最強的喔,真分傳神,甜度不高,食極唔停口,另外紅莓味夠哂酸,青檸唔洗O岩都係我最愛,今次好好彩遇到我最愛既幾個口味.佢地好似提供6-8款咁上下
食完雪糕再飲個冬蔭公,配料豐富有好多香葉,香矛又類,味道略為咸了一點,但總算有THAI 風味,唔係求其行貨
再食埋個越南河,暖一暖胃就收工
沖多杯ICED LATTE,完成機場瘋癲自助餐之夜.水準與上次差不多,熟食都有改善.

價錢每位應該不過4百,都抵食既.只係車費好貴
2014-06-28