2023-12-30 387 瀏覽
和同事食一個晚的午餐,在後街上見到這新開業的cafe,走嘅係簡約工業風。見咁啱店內有空位,便走入去坐低。有Staff見到我哋就俾個QR code我哋,同我哋解釋,用電話scan 個code就可以自助落單和直接付款。如果無法用手機付款也可以在櫃檯用現金支付。我和同事好開心咁各自掃個code 、各自落單及付款,又方便又簡單,不用之後大家計數。諗住間間Cafe食嘅嘢都差唔多,見到餐牌又真係差唔多。午餐我又真係唔需要點樣特別,咁就點咗個卡邦尼意粉同埋一杯mocha。當意粉上來,睇落同平時食的卡邦尼意粉差不多。食落就發現佢不同之處,係我最喜歡嘅咬口,醬汁均勻的包着每條意粉,咬落去係有少少彈牙嘅感覺,唔係硬或者煮唔熟。同事還說我食到出現心心眼。喺外面食,真係好難食到自己鍾意食嘅意粉。和同事約定,下星期要再食 。
2023-12-29
  • 卡邦尼意粉