餐廳: Tokio Joe
資訊:

呢晚再次喺中環一帶搵好野食,當然係去蘭桂坊一帶啦! 對上幾次都係喺大街搵野食,呢次就比較破格,入咗橫街,見到呢間日本餐廳門面唔錯,入面好似幾有氣氛咁,空間都幾闊落,所以決定一試~ 🧡Toro & Tuna Salad($280)擺盤非常吸引,赤身同拖羅以扇形擺放,中間山型擺放嘅沙律菜上面有片大大嘅脆脆,未食已經興奮緊! 赤身魚味出,拖羅夠肥美,份量亦算多!沙律醬調配得好好,同清新爽脆嘅沙律菜好夾,食落好開胃,愈食愈想食!整體感覺就係鮮甜、爽脆、清新,作為頭盤一絕! 🧡Kelp-Grilled Chilean Sea Bass($325)火炙嘅既鱸魚迫出陣陣魚油香氣,一上枱已經聞到口水都流哂出嚟! 香甜嘅蛋黃醬,入口即溶嘅嫩滑肥美鱸魚肉,加上令人神魂顛倒嘅魚油香氣,絕對係大大大滿足! 🧡Chef's Seafood Donburi($380)除咗鮮味都仲係鮮味,每一啖都係鮮味爆發! 無論係爽口嘅龍蝦肉、肥美嘅拖羅、飽滿嘅三文魚籽定撈咗豪華海膽醬嘅壽司飯都係咁鮮味,請原諒我膚淺,但除咗鮮味外,都真係仲係鮮味~ 🧡Dynamite Roll($185)天婦羅炸蝦表面脆口,蝦肉爽口,配上卷物
呢晚再次喺中環一帶搵好野食,當然係去蘭桂坊一帶啦!

🧡Toro & Tuna Salad($280)

Toro & Tuna Salad

Kelp-Grilled Chilean Sea Bass

🧡Chef's Seafood Donburi($380)
除咗鮮味都仲係鮮味,每一啖都係鮮味爆發!

Chef's Seafood Donburi

🧡Dynamite Roll($185)
天婦羅炸蝦表面脆口,蝦肉爽口,配上卷物外圍嘅蟹籽同入面嘅牛油果,口感有層次!
Dynamite Roll

🧡Joe's Seared Sushi Combo($380)
火炙壽司拼盤有一共4款(和牛、帶子、三文魚同拖羅)加埋炸紫蘇葉包三文魚,每款兩件,款款香口,鍾意食火炙壽司嘅朋友必點!
Joe's Seared Sushi Combo

🧡Kamo Nasu Duo($190)
呢款天婦羅茄子拼燒茄子肉絕對係茄子控嘅福音!天婦羅茄子以扇形切開,炸得脆口,配上類似豆瓣醬嘅自家辣醬,香氣十足!燒茄子肉就配上濃厚嘅麵豉醬,口感踏實,滿足度高!
Toro & Tuna Salad
Kelp-Grilled Chilean Sea Bass