2018-06-04 715 瀏覽
近排見到有間新開的櫻花,中午過去試下,的確唔錯!位於2樓的櫻花店已黑色木色為主題,好有日本的感覺!還設有吧枱的位置,邊食邊看着師傅即時製作新鮮的魚生料理。有得睇有得食!午餐的選擇都幾多,有日常的午餐套餐及是日特別套餐,價錢相宜。我哋叫咗一款特別套餐中的銀鱈魚套餐及日常套餐中的燒鰻魚套餐。每一款套餐都配有沙律、日式燉蛋、湯,夠晒豐富。沙律幾新鮮,少少的芝麻醬帶出沙律的新鮮。日式燉蛋好出色,有冬菇、昆布、蝦、蟹柳,一起燉出來的蛋好鮮甜。估唔到銀雪魚套餐會有三大塊銀雪魚,牌面已值回價格!銀鱈魚煎到外脆內軟,香滑幼嫩的肉質浸透出鮮甜的魚汁,按個人喜好,可以選擇點沙律醬或者唔點,我就覺得唔使點都夠晒味道!另一個餐廳推薦主打套餐係燒鰻魚飯,呢個燒鰻魚飯好有特色,是原條鰻魚即叫即燒,燒到外層脆卜卜,口感十足!鰻魚肉有一厘米厚,肉汁十分彈牙,鮮嫩幼滑!是一個不一樣的燒鰻魚飯,值得一試!套餐仲包左甜品,清新香口的柚子雪葩,好滿足!
近排見到有間新開的櫻花,中午過去試下,的確唔錯!

沙律幾新鮮,少少的芝麻醬帶出沙律的新鮮。

套餐仲包左甜品,清新香口的柚子雪葩,好滿足!
2018-05-28