2024-02-21
其實呢啲連鎖式酒樓,實在冇乜嘢特別需要提及嘅地方。始終好多食物都已經係中央處理好,呢個唔緊要。但係估唔到要即做嘅食物或者燒味都可以同想像相差咁遠。服務亦都非常之有需要改善嘅地方。好多年前我都喺呢度嘅街坊,一兩個星期就嚟呢度飲茶。嗰陣時都覺得係一個可以同一家人或者長輩嚟食飯坐低飲茶嘅地方。經過疫情之後冇嚟到咁耐仍然屹立不倒其實都好犀利㗎啦。但係估唔到食物質素同埋服務方面可以同以前相差咁遠。炸蟹鉗係炸完再返炸嘅,超實而且入面係鬆散冇乜蟹肉,然之,自己整都可以好食過佢。蒸條魚其實都唔算大條,又可以蒸到老曬。魚翅湯還好,不過收得太杰。食落去唔係太過舒服。隻雞仲大鑊,又老又冇雞味。至於服務,明明應該係跟住套餐個次序出,竟然第二道菜之後就嚟碟伊麵,再上湯,魚,菜,雞。。。。我問佢哋伊麵,唔係最後先上嘅咩?佢哋竟然答唔係應該點😅😅😅😅 問多幾句灰灰氣氣。其實冇乜特別,真係唔使專登嚟呢度食又要受氣😅😅
魚翅湯還好,不過收得太杰。食落去唔係太過舒服。
隻雞仲大鑊,又老又冇雞味。
其實冇乜特別,真係唔使專登嚟呢度食又要受氣😅😅