好耐都冇去過荃灣嘅路德圍啦,以前間唔中都會嚟呢度搵嘢食,好多又抵食又好食嘅小店,最常食嘅有刀削麵啦、米線啦、泰國菜啦,仲有好多甜品舖, 好多選擇,一入夜就會聚集好多人,尤其是年青人 。另外呢度有好多間鋪頭做外賣嘅,其中一間最多幫襯嘅係呢一間日式手卷小店 ,你都可以堂食嘅,不過就得一張枱仔囉,所以通常我都係外賣,價錢都好大眾化,有十幾蚊到四十幾蚊都有,最啱就係買返屋企做宵夜 ,又唔會太heavy,又好食。今晚就嗌咗四款, 一款係海膽帶子手卷($48)攞到返屋企食海膽都仲好新鮮,一款係海膽飛魚子手卷($34)飛魚子好足料滿到瀉曬,一款係北寄貝手捲($18)另一款係芥辣八爪魚手卷($14), 加埋曬都係一百蚊多啲,抵食!
2022-12-22
15 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)