2016-10-04
星期日既晚上與家人去了醫院探病已經晚上七點幾,又唔想返屋企再煮啦 ! 唯有大家諗下食乜, 我就馬上諗起 禮三井至少都十年以上啦 ! 每次去都一定食佢的一磅三文魚呀 !!因為好平又厚切又新鮮 ! 由佢以前一磅$6X 開始食啦 !大家由佐敦行去油麻地, 我都怕無位, 所以都馬上打去訂位,好彩去到時真係留左枱比我。我地四個人見到晚餐唔貴又多野食, 所以每人一個餐再加一磅三文魚。一齊睇睇餐牌先~一磅三文魚$84, 比起出面真係平左一半有多啦 !先上一磅三文魚, 果然都係新鮮及厚切, 咬落上無雪味, 有魚油味4個晚餐都有壽司, 包括 :三文魚, 吞拿魚, 辣味三文魚, 八爪魚壽司, 整體正常啦 !還有4個小食:秋刀魚, 吞拿魚刺身, 燒三文魚鯺 X 2秋刀魚個肚有少少苦, 吞拿魚刺身都唔錯, 燒三文魚鯺要了2份, 最好味係 燒三文魚鯺, 雖然油脂多, 但燒得好香, 最正係去晒骨, 啖啖肉最後上主菜啦 !火焰鰻魚飯 :只得細細件3 片及細碗飯, 味道雖然唔差, 但份量太少, 唔夠飽安格斯牛肉泡飯安格斯牛肉粒有煎過, 所以好香口, 好入味 !三文魚泡飯三文魚碎上, 所以可以食到啖啖三文魚太子貝拉麵
又唔想返屋企再煮啦 ! 唯有大家諗下食乜,
我就馬上諗起 [禮三井]
因為好平又厚切又新鮮 ! 由佢以前一磅$6X 開始食啦 !
大家由佐敦行去油麻地, 我都怕無位, 所以都馬上打去訂位,
好彩去到時真係留左枱比我。
一齊睇睇餐牌先~
啖啖肉
火焰鰻魚飯 :
安格斯牛肉粒有煎過, 所以好香口, 好入味 !
三文魚碎上, 所以可以食到啖啖三文魚
元貝都有3粒, 拉麵煮得彈牙, 湯底雖然白, 但唔會好咸
題外話/補充資料:
仲有一張4人枱, 係有布簾隔住, 感覺較私穩~下次訂枱又係4人可以試下, 有個屬於自已小空間