龍門冰室係一間好有理念 好有主見嘅一間茶餐廳 本人好欣賞呢到個老闆 和一眾香港人都一樣 我用行動來支持 即使要排隊要等位也不是問題一般的港式裝修格局 光猛企理 疫情之下枱與枱之間設有屏風 食客與食客啲一間保持應有的距離 可以安心用餐美式鐵板套餐有多項選擇 一般是以肉類為主打 亦有海鮮提供 不過朋友係肉食獸 鐵板餐就最啱佢 而且價錢合理又親民西冷扒拼香草腸$95 分量超多的 可選薯菜/意粉或飯 薯菜即叫即炸熱辣辣好香口 外脆內軟 旁邊仲有蕃茄粟米西蘭花作為拌菜 有菜又有肉 夠曬健康 牛扒厚薄適中 肉質淋滑又帶點咬口 香草腸脂肪豐富 充滿濃濃的香草味 煎到有脆皮效果 好吃非常 配上微辣的黑椒汁更為惹味仲有傳統的港式羅宋湯附送 味道酸酸may may好開胃西多士是我每次吃龍門冰室都必點的 顏色金黃 麵包間有花生醬 味道突出 軟淋淋嘅麵包吸收咗牛油和煉奶的香味 味道絕配 最緊要嘅係唔會食到成口油 充滿兒時回憶 更是香港獨有的傳統美食凍奶茶用咗銀杯裝 能保持冰凍效果 夠曬冰凍好暢快另一推薦是紅豆奶茶 加入紅豆蓉味道更昇華 有紅豆的沙沙口感和香味 感覺新穎 味道又幾夾喎龍門冰室所提供嘅食物種類繁多

龍門冰室係一間好有理念 好有主見嘅一間茶餐廳

西冷扒拼香草腸$95 分量超多的 可選薯菜/意粉或飯
薯菜即叫即炸熱辣辣好香口 外脆內軟
旁邊仲有蕃茄粟米西蘭花作為拌菜 有菜又有肉 夠曬健康
牛扒厚薄適中 肉質淋滑又帶點咬口

仲有傳統的港式羅宋湯附送 味道酸酸may may好開胃

凍奶茶用咗銀杯裝 能保持冰凍效果 夠曬冰凍好暢快

龍門冰室所提供嘅食物種類繁多 各式各樣嘅炒粉/麵/飯/小食都一應俱全 而且有多種套餐提供 價錢合理 食物分量有多 仲要食物質素一啲都唔差 職員做嘢快手快腳 啱曬快嚟快去嘅香港打工仔 時間就是金錢