2012-07-30 231 瀏覽
我同 我老公昨晚去 Mia 食飯, 7點十五分 已入座 及 ordered 左 2 客 set dinner, 7時30分左右, chef 和 waiter 的4 個朋友入座, 他們亦ordered 左食物, 7時45分左右, chef 的朋友的食物 包括 pizza 陸續上菜, 因為我大肚, 等左半個鍾己很餓了, 忍唔住問 waiter 我的食物幾時到, 已30分鍾了, waiter 說 ' 你的食物 制作需時, 等等' 我說 ' 我們只是叫左A和C餐 , 已等左30分鍾, 你的朋友 連 pizza 都上左台啦 ' 點知他已在進食的女友人出手相助大聲鬧我, 好似好有道理 ' 你唔好難為人地, 食野係要開心的, 我地食得好開心, 唔似你, 況且我地來左好耐, 你等吓使死吖 ! " 我真的動氣了: ' 我在 7點15分 落左order 你地先入來, 我大肚婆唔餓得, 你地食得開心是因為你地打尖, 我有權摧促我的食物 ' 點知佢地另外2 個男人指住我話 ' 大肚唔係大晒, 你點做人0家 ! ' 我同waiter 講 ' 請你制止你的朋友 ' 點知 waiter
7時30分左右, chefwaiter 的4 個朋友入座, 他們亦ordered 左食物,

我同waiter 講 ' 請你制止你的朋友 '
點知 waiter 話 ' 我唔係老闆 ' 任由他的朋友無禮地對待 Mia 的客人, 重要是大肚婆

以後我們和我們的親朋好友都唔會去 呢間 餐廳 食野, 免得比錢買難受
2012-07-29
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日