2019-04-11
同男朋友係v city行街,一樓有好多間食店,紅椒力量e間店睇落格局幾好,幾有風格,就試下e間! 兩個人冇叫到Dinner set,反而叫左自己想食ge野,兩個人食到飽飽,300都唔洗!我地叫左冬蔭功湯,春卷,串燒拼盤,海鮮炒金邊粉,仲有紅豆奶茶。一定要大力推ge係冬蔭功湯! d料多到唔似湯😂 心裏興幸冇叫多個粉面。。樣樣野食份量都好多。。冬蔭功湯味道濃得黎唔係好辣,飲落唔“確“喉,好多好多菇,蝦,蜆肉。。。 邊飲邊食。另外我覺得最好食係春卷,炸皮好薄,好脆口,加上佢個醬甜甜酸酸甘好特別好開胃,食落好似有d梅ge 味道。唔錯!至於串燒都好味,唔會好乾,個醬好正,濃花生味,但又唔會好“傑“。如果唔點醬食就只有本身肉ge味。總括而言,今次晚餐食物質素幾好,可以再 encore!
總括而言,今次晚餐食物質素幾好,可以再 encore!