2024-03-12
去Airside想食得經濟啲除咗food court仲有呢間冰室選擇。呢間冰室款式多,除咗傳統嘅炒粉麵飯之外,仲有好多小食可以揀㗎。芝心蝦多士$72估唔到茶餐廳都有得食蝦多士,仲要係有芝士夾心嘅添,一口咬落去先係脆脆嘅多士,然後係少少彈牙嘅蝦膠,中間仲要有Creamy流心芝士,沾上沙律醬食就更加邪惡。鰻魚滑蛋炸熱狗 $75賣相勁吸引,原條鰻魚加上滑蛋鋪喺炸熱狗上面,食嘅時候加埋一啲鰻魚燒汁,香口又唔會好乾,好滋味。鰻魚質素OK,雖然唔係話好肥美,但係起碼冇骨唔腥。XO醬虎蝦炒公仔麵$83呢度嘅炒公仔麵炒得好好,有鑊氣之餘唔會好油膩, 公仔麵爽身,唔會太淋摺埋一嚿。XO醬味道恰到好處,唔會好辣,惹味惹咁。加上有4隻虎蝦,新鮮爽口,材料足。焗豬扒飯75焗豬扒飯嘅茄汁味道啱啱好,唔會太酸,仲有全塊菠蘿,酸甜酸甜好醒胃,汁夠多食晒成個飯都夠撈。豬扒已經切件,食得好方便,肉質唔會硬,一般茶餐廳應有嘅水準。雪糕紅豆冰$42去茶餐廳我鍾意食返杯紅豆冰,呢度啲紅豆煲得好淋,又大粒,唔太甜好好飲。
芝心蝦多士$72
鰻魚滑蛋炸熱狗 $75