2012-07-18 486 瀏覽
今次玩大飽口福 facebook 舉辦的「食評達人」, 有免費試食機會當然要食餐飽。首先試左 冷盤, 壽司同沙律。壽司 飯粒軟硬適中, 口感唔錯, 如果加多小小醋就更好。 喜靈魚刺身放在冰上, 但仍然略嫌不夠凍。最推薦帶子同赤貝, 依家每個食客入去都會派一粒玩具紅寶石, 拎住紅寶石可以去換一份 新鮮即開的帶子同赤貝, 帶子非常鮮甜, 全場最好味的食物, 赤具都新鮮好味, 值得推薦!! 沙律亦不錯, 很多醬汁選擇, 青瓜, 蕃茄亦算新鮮!另外, 試食左d 熱薰, 呢條蒸魚蒸得非常唔錯, 時間岩岩好, 肉質很滑, 大廚話係每日新鮮運黎既, 大家要試試!! 士多啤梨鴨胸都ok, 肉質都算嫩; 香芒龍利柳就中規中矩。 值得一提的還有幾款食物, 就是燒蠔 同 燩湯, 燒蠔係現場即燒的, 每人每次限拎二隻, 岩岩燒完既蠔連汁仲滾下滾下, 上面燒香左既蒜蓉連成隻蠔一齊入口, 真係好味!! 燩湯很足料, 一盎唔大, 但入面塞滿湯料, 入口很濃郁, 忍不住飲左二盅。還有要排隊拎既龍蝦, 肉質煮得太熟了點, 但膏很多, yummy!另外, 甜品對我而言就比較一般, 因為偏好比較淡的甜品, 而呢到的
非常鮮味
很滑
燉湯正!
另外, 甜品對我而言就比較一般, 因為偏好比較淡的甜品, 而呢到的甜品都比較偏甜, 但味道還是不錯的, 賣相討好, 而且款式繁多, 我試了下面這幾款也ok, 右上角那款超濃朱古力味!! 右下的雜果撻是我的favorite
dessert
總括黎講, 整體質素屬於中上, 食物量供應足, 想食的食物都拎得到, 而且空間寬敞, 環境舒適亦乾淨! 以這個價位來說, 是很值得一試的。
2012-07-16
用餐優惠