2022-08-14
難得出到黎銅鑼灣緊係要搵吓有乜好食啦~見呢間素食好評咁多,就去左試吓一入到去,燈光光猛,成個環境好舒適乾淨~雖然係下午茶時段,客人都非常多,差唔多滿座!野食種類好豐富,多到好似酒店自助餐咁!第一眼已經比d齋壽司吸引住,個樣真係好真,特別係三文魚同魷魚!食落口感好似啫喱,味道偏淡呢度嘅炸物有好多款,例如有炸香蕉,南瓜餅,春卷,煎堆仔,炸茄子,款款都好香脆,好食!小食方面,我最鍾意咖哩魚蛋,因為口感好彈牙,好似真魚蛋~而薑醋蛋睇隻色都知夠哂入味!同埋呢度竟然有手抓餅,日式烏冬,同綠茶煎餅,呢 d喺其他素食任食餐廳都好少見~其他小食例如蒸餃,腸粉都好好食嫁~食完仲唔夠飽都唔緊要,呢度仲有主食比你食,例如炒飯,炒麵,韓式粉絲~最令我驚訝係呢度連甜品都有!款式、味道都完全唔 hea,布朗尼,椰汁糕味道夠哂濃,冇偷工減料,想食中式就有超足料嘅雪耳糖水~飲品選擇都好多,有羅漢果茶,豆漿,檸檬洛神花茶,咖啡~
野食種類好豐富,多到好似酒店自助餐咁!
飲品選擇都好多,有羅漢果茶,豆漿,檸檬洛神花茶,咖啡~