2020-12-09
一間屹立元朗多年嘅傳統餃子店,除咗有多款餃子之外,仲有雲吞,同唔同嘅小食😋 上湯什錦餃子淨食 ($39)真係太多款口味嘅餃子,一時之間揀唔到,所以揀左什錦口味,會隨機得到8隻餃子🥟 另外再加$10選多款炆牛腩😛 餃子每粒都唔同味,真係咬開粒粒有驚喜😋 最鐘意青瓜口味,又清新又爽口👍🏼 炆牛腩炆得入味夠淋,個腩汁令個湯底更濃,撈麵一流🤤全蝦雲吞拼豬扒米線 ($37+$3)呢度嘅另一特色,全蝦雲吞,即冇肉版本😋 大大粒蝦肉,鐘意食蝦會好啱,但我都係鐘意有d肉平衡吓😂 下次試返正常版先😌 豬扒都係大推小食😍 醃得夠味,炒得又香又酥,肉質軟腍唔乾,成塊扒唔多肥膏,全部清哂🤤🔅惠顧任何麵食,可加$4凍豆漿/菊花蜜,$12效外油菜眼見店員喺唔洗招呼客人時就會走去包餃子,就已經知需求幾大😂 除咗客人堂食完會再外賣一d生餃外,仲有不少客人路過會買,感覺比超市買嘅更好味更健康☺️ 食完後就會知買咩味返去儲糧😝
上湯什錦餃子淨食 ($39)
全蝦雲吞拼豬扒米線 ($37+$3)
🔅惠顧任何麵食,可加$4凍豆漿/菊花蜜,$12效外油菜