2024-03-20 46 瀏覽
朋友介紹元朗有間任食火鍋超抵食,仲好近朗屏站,一出行2,3分鐘就到。落大雨都唔怕☔🌧️。先講講價錢,$178/位加一,每2人一份主食雞煲,啤酒汽水任飲,自助吧任夾任食,呢個價錢真心吸引,二話不說衝左入去食啦😎。餐廳話就話係冰室,但坐位闊落,一d都唔逼,環境光猛,亦都衛生乾淨,店員工作亦有戴手套,令食一眾食客倍感安心。之前上網睇過餐廳主打係雞煲,。但我見到每枱都食緊烤魚,經店員介紹原來烤魚係新出,由於味道實在太香啦,我地本身諗住嗌雞煲都改變主要食烤魚!下次要嗌多2個人黎一齊食,咁就可以一條烤魚+一份雞煲啦!🤩烤魚只得一款口味:泡椒烤魚🐟🐟🐟。鮮辣椒份量頗多,但食落唔會太辣🌶️🌶️。辣度界乎小辣-中辣之間。魚係鱸魚,無乜骨,魚肉亦軟滑,吸晒湯汁&辣椒既香氣,鮮甜惹味👍。底下亦配有多款蔬菜,冬瓜,蘿蔔,南瓜,薯仔,芽菜,豆皮等,全部都好適合打邊爐,唔夠既話仲可以去自助吧度自己夾。😚講起自助吧,不得不讚一下,原以為呢個價錢,任食應該無乜野食好選擇。結果我錯了😝!除左有平時見開既肥牛,豚肉片,各種丸類之後,仲有鵝腸,牛栢葉,水魷,豬紅。而且居然有大蝦同大蜆🦐🐚,手切牛,同埋蠔仔🦪!每樣食材都係新鮮,尤

烤魚只得一款口味:泡椒烤魚🐟🐟🐟。

講起自助吧,不得不讚一下,原以為呢個價錢,任食應該無乜野食好選擇。結果我錯了😝!除左有平時見開既肥牛,豚肉片,各種丸類之後,仲有鵝腸,牛栢葉,水魷,豬紅。而且居然有大蝦同大蜆🦐🐚,手切牛,同埋蠔仔🦪!每樣食材都係新鮮,尤其海鮮真係無得呃人,蠔仔鮮甜,大蜆無沙無死蜆,蝦肉鮮爽彈牙無梅肉,實在出色👍👍👍。另外推介風琴豆腐串,勁索湯汁超好味!🤤

飲品方面除左一般既啤酒汽水之外,居然仲準備咗冰凍既水果茶,生果仲好貼心咁切成小粒,方便飲用,平時出面一杯水果茶成40蚊一杯,黎呢度可以任飲!真係令人超開心。 成晚都食得好滿足,已經同朋友約實下次要再一齊黎食過🤪!!