2024-02-04 70 瀏覽
REDIVINE係一間非常精緻既泰式西餐廳,裝橫可見用心,有種波希米亞風的感覺,仲有特色座位吊櫈,望落好有度假的感覺,打卡一流!魷魚青木瓜沙律 - 魷魚好爽口彈牙,青木瓜清新得來,酸辣得好過癮,望住依盤沙律🥗五顏六色真係好有食慾!煎焗澳洲羊架 - 其實我好怕羊肉的羶味,但處理得宜,佢既美味又會無人可比,抱住試試既心態去點,令我喜出望外!一上桌陣陣肉香味四溢,肉質嫰滑,肉味濃而不羶👍🏻小火山豬肋骨 - 我地問店員有咩推薦既時候,佢地話依個小火山豬肋骨係隱藏菜單,食完真係意想不到地有驚喜!一食落好有泰式風味,醬料酸酸地好開胃,重點係肉炆得好軟腍骨肉非常易分離,有種入口即化既感覺,好好味!仲有配菜都唔馬虎,我最鐘意蕃薯🍠焗薯蓉甜甜地,好食😋朱古力榛子批 - 賣相非常用心,有朱古力、馬卡龍、不同水果整成擺盤,好藝術🎨感,未食前先加分。內饀既朱古力同榛子味香濃,餅底由餅碎造成好有口感,完美既甜品為今日完美既一餐劃下句號。依間餐廳真係好值得推薦,店員會時時留意我地既需要,態度親切,食物美味,環境又好,唯一有個小缺陷係,餐廳位置唔熟路既人要細心搵下,希望佢地唔好俾依樣野埋沒左,可以更多人認識!