2020-05-23 1204 瀏覽
荃灣西站多了一個新場,焦點當然係激安啦,掃完貨之後去搵嘢食,落番去西站C1出口的一間冰室食飯。冰室都有海景,少見喇卦,加硬分啦! 入夜後的景色仲會更加好,千祈唔好錯過! 嚟呢度歇一歇,真係唔錯㗎!食品選揀很多,有各款常餐、碟頭飯、熱石鐵板燒等等。除此之外,想吃惹味香口的可以選揀吃喇沙米粉,或是想吃小菜的,可以選擇煲仔小菜。今日,我哋就選了一個喇沙香烤雞扒拼魚片頭湯米粉,及一個鮮茄燴豬扒煲。飲品配了一個凍檸樂,天氣炎熱,飲凍檸樂零捨覺得透心涼。另一杯係凍檸蜜,冰冰涼,飲落更多添一重滋潤感。【喇沙香烤雞扒拼魚片頭湯米粉】湯底香味濃郁。魚片頭入晒味,口感不錯。雞扒大塊而且煎得香。米粉超爽口,而且吸收晒湯汁香味,好味!【個鮮茄燴豬扒煲】個煲仔好足料,而且配埋一碟大白飯,大滿足!豬扒又多,醃得入味,而且好腍。個茄汁味道啱啱好,不會太甜或太酸。最要緊的是有好多爆香咗嘅洋蔥,汁多用來撈飯就,超正!

【喇沙香烤雞扒拼魚片頭湯米粉】

【個鮮茄燴豬扒煲】

個煲仔好足料,而且配埋一碟大白飯,大滿足!