2023-06-06 70 瀏覽
『超上鏡的蛋糕開左Café啦🤩歌賦街又多一間輕食選擇~』⁡兩年前食過Vive Cake Boutique 的蛋糕,味道同打卡度都甚出色。今年仲開埋café添,多左鹹食同飲品。⁡粉紅色店面很溫柔,好啱坐落同朋友傾計呢🌸牛油果多士配料豐富,有菠菜同培根味道唔會太單調🍝海膽明太子意粉則十分吸睛,泡沫有淡淡的海鮮味 ⁡甜品方面我地試左開心果Tiramisu同泰茶戚風蛋糕,甜度適中👅戚風蛋糕濕潤鬆軟,濃濃的泰茶味🧋開心果偏鹹香的風味,私心覺得如果能加入咖啡酒的元素就好啦。⁡另一特別的地方係除左咖啡呢度仲有各種台灣茶茗,比如宇治抹茶玄米茶、福鼎白牡丹等等。唔飲咖啡的朋友不妨試一下哦~————————————————————■ Avocado Toast (HKD 108)■ Fish & Chips (HKD 148)■ Uni Mentaiko Pasta (HKD 198)■ Pistachio Tiramisu (HKD 98)■ Thai Milk Tea (HKD 98)■ 宇治抹茶奶茶 (HKD 58)■ 特濃朱古力 (HKD 58)————————————————————♣️ Vive
『超上鏡的蛋糕開左Café啦🤩歌賦街又多一間輕食選擇~』

————————————————————
■ Avocado Toast (HKD 108)
■ Fish & Chips (HKD 148)
■ Pistachio Tiramisu (HKD 98)
■ Thai Milk Tea (HKD 98)
■ 宇治抹茶奶茶 (HKD 58)
■ 特濃朱古力 (HKD 58)
————————————————————
♣️ Vive Café
☌ 中環歌賦街12號地舖
◔9am-7pm

回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
份量: 🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
價錢:HKD421.3p.p(incl. 10% service charge)