2023-09-06 31 瀏覽
假日喜歡去不同的Café慢活一下,靜靜享受一個下午,今日就到了位於銅鑼灣的Sleepless café。咖啡店位於銅鑼灣希雲街,空間雖然不大,但一些小擺設也充滿節日氣氛及洋溢著家庭的溫馨,給客人很舒服的感覺。咖啡店日間主打精品咖啡和多國創意菜式,晚間則主打意日菜式和各種酒品,係一個適合和朋友黎聚聚的好地方。🌟全日早餐 $158擺盤好靚好豐富! 有玉子燒、大啡菇、新鮮牛油果、烤車厘茄、炒蛋多士、乳酪杯、紫薯餅、香腸和新鮮沙律菜。玉子燒熱辣辣好香蛋味,驟眼睇以為係多士。牛油果新鮮清香,炒蛋香滑,多士鬆脆。乳酪杯酸酸甜甜好健康,最特別係紫薯餅,炸到外脆內軟,紫薯入口柔滑。🌟勃艮第紅酒燉和牛牛面頰及薯菜 $198 (午餐)一道法國料理,使用紅酒、洋蔥、蒜頭、香草和鹽去燉煮牛肉。紅酒的色澤和味道完全浸漬到和牛,紅酒香氣四溢。牛面頰肉中間更夾著一層層的骨膠原,入口即溶,配菜有紫薯餅和紫薯溶,非常好的配搭!🌟Matcha Latte (午餐包飲品)靚靚拉花,抹茶味道濃郁,入口順滑!

🌟全日早餐 $158

🌟勃艮第紅酒燉和牛牛面頰及薯菜 $198 (午餐)

🌟Matcha Latte (午餐包飲品)
靚靚拉花,抹茶味道濃郁,入口順滑!