2024-02-27
電梯打開門就是充滿歐陸日式餐廳, 餐廳雖然細大約可以坐到20人,餐牌上signature 飲料相當出色;一個女服務員製作所有飲品,當時大約有2-4張枱,所有飲料都是她處理,而且飲品好有賣相。 而廚房內我只看見有一個人在打理。但味道是高質。我和男朋友各自叫了以下飲品:-1)焙茶配芝士奶蓋2) 薑汁珈啡好飲到上天花板,我飲薑汁咖珈啡,辣椒絲放在上層,無諗過原來咁樣溝埋一齊係咁好飲,而且用微溫溫度剛好適中,有少少辣味和薑味易入口。而芝士奶蓋的cheese濃度適中之餘,真的有點焙茶味道,男朋友很快飲完一整杯。🙃原條浦燒鰻血和風汁意大利面🍝原條比想像中大條,淋上魚子在鰻魚上面一起食好fresh味道,鰻魚肉質好厚身爽口,而意大利面配合燒汁加上好像迷利三色椒好惹味。意大利麵彈牙滑身。🤩真係食到絕絕聲。脆炸日本雞皮餃子🥟一款考手工的小食,用雞皮包著雞肉炸到表面脆口而內裏嘅肉質保持鮮嫩,但油炸過程應該處理相當好,因為沒有看見好多油。沾沙律醬食好好味😋鐵鍋峰蜜鬆餅 🥞製作需時30分鐘,是值得等的,全個鬆餅🥞放在小鉄鍋上,質地有點像疏乎厘感覺,切開中間時都見到有一點蜂蜜在內裏,口感滑身。每人平均約300元
我和男朋友各自叫了以下飲品:-
1)焙茶配芝士奶蓋
2) 薑汁珈啡
原條浦燒鰻血和風汁意大利面🍝
意大利麵彈牙滑身。🤩
真係食到絕絕聲。
脆炸日本雞皮餃子🥟
沾沙律醬食好好味😋