2021-07-28
尼間西餐廳幾出名一直都想試,短時間係幾區開左唔同分店,咁勁緊係要黎試下,元朗本身都多西餐廳,而餐廳風格係偏向歐陸風,比起區內西餐,環境的確吸引😎食物方面,唔好睇少咁細既鋪頭,食物選擇都幾多有齊意大利飯、意粉、扒類和小食(生蠔、薯條、沙律)等✨香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯係有驚喜既意大利飯🤩👍🏻牛肝菌啖啖菌香,味道醇厚,食完一啖已經好食想食第二啖😋,雖然龍蝦唔算好大隻但肉質彈牙爽口都不錯而且啖啖肉🤣✨奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉🍝奶油大蝦已經剝左殼,值得加分!意粉軟硬適中而且非常掛汁,因為忌廉醬汁贏在夠多👍🏻加埋菠菜煙肉等配料,成個意粉非常足料✨法式班戟班戟有4款口味可以選擇,我地揀左最常見既榛子朱古力、香蕉、棉花糖同忌廉口味,班戟煎得非常軟薄👍🏻,朱古力加香蕉尼個組合一定唔伏,因為去過泰國既人應該都係過🤣我個人係鐘意泰國嗰款多D✨士多啤梨藍莓奶昔健康低卡飲品之選👍🏻士多啤梨+藍莓攪拌而成,飲落香滑口感而且唔酸,係夏天飲非常適合。
✨香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯
✨奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉🍝