2022-05-29
呢間泰菜位於尖沙咀加連威老道地舖嘅一間food court入面,一去到發現歐陸風嘅裝修幾靚,完全唔似平時見到嘅food court🤣 空間幾大,座位唔會太迫坐得幾舒服😙 最重要嘅係,性價比真係好高!二人套餐咁多野,都只係$256超抵食!✨串燒combo 有三串串燒,豬🐷、牛🐮、雞🐔各一串。全部都燒得好香!而且個沙嗲醬我好鍾意,甜甜地入邊有啲花生粒,配埋啲肉一齊食好正🤤✨泰式炒金邊粉份量好多😆金邊粉炒得幾香,蕃茄味重,酸酸甜甜好開胃!配料有豆乾、蝦、韭菜、芽菜、蛋等。隔離有啲辣椒粉🌶️可以撈埋食會惹味啲!不過如果唔係好食得辣就唔好落太多,因為我全部撈晒落去真係太辣😂✨肉碎生菜包配蒜蓉包肉碎個色澤望落唔係好濃味個啲,但係食落有少少辣而且幾香,肉碎有啲半肥瘦咁😜 可以配蒜蓉包食都唔錯,但個人都係鍾意包生菜多啲😋✨飛天通菜通菜夠辣,好惹味😛蒜味都重~✨芒果糯米飯食泰國嘢一定要食埋芒果糯米飯😚啲芒果好甜🥭!糯米飯有兩大舊,暖暖地,軟硬度適中,配埋椰汁好正🤩
✨串燒combo
✨泰式炒金邊粉
✨肉碎生菜包配蒜蓉包
✨飛天通菜
通菜夠辣,好惹味😛蒜味都重~
✨芒果糯米飯