2022-01-03
好喜歡參加婚宴, 可以看見幸福新人, 又享受愉快氣氛及晚餐. 今晚婚宴設於四季酒店四樓, 海景宴會廳, 特高樓底, 看著維多利亞海港, 好靚!步入宴會廳, 感覺豪華, 餐桌上擺設好精美.舞台寬闊, 設有大營幕.每位客人一個小禮物, 四季酒店出名好食白色朱古力, 頭盤: 鴻運乳豬全體, 乳豬皮薄夠脆, 很香口.焗釀鴻圖大蟹蓋, 餡料滿滿多蟹肉. 金腿蟹肉燕窩羹, 食材豐富, 好味又滿足.原隻蠔皇南非鮮鮑魚溏心鮑魚夠大只, 厚肉, 鮑魚燘得入味且軟腍, 爽彈鮮美.清蒸東星班, 蒸得時間剛剛好, 侍應把魚頭尾另外分開奉客, 魚肉肉質新鮮. 纖細滑嫩, 鮮味足.當紅炸子雞金黃色炸皮, 賣相亮麗, 入口香脆, 雞肉嫩滑.鵝肝海鮮炒香苗飯粒飽滿炒得乾身, 海鮮有蝦粒, 鵝肝, 雞蛋用料足, 口感豐富, 大滿足!上湯水餃生麪, 好味.紅豆沙湯圓珍珠露, 花生餡.不太甜, 湯圓圓滑, 好滿意.四季迎美點, 杞子糕,棋子餅甜品. 簡單好食. 滑滑杞子糕糕, 配上甜味杞子, 可口.宴會廳場地闊, 有氣派, 侍應服務好好, 不停添加酒水, 食物選用高級食材, 真的好味. 歡樂喜
步入宴會廳, 感覺豪華, 餐桌上擺設好精美.
舞台寬闊, 設有大營幕.
焗釀鴻圖大蟹蓋, 餡料滿滿多蟹肉.
金腿蟹肉燕窩羹, 食材豐富, 好味又滿足. 原隻蠔皇南非鮮鮑魚
溏心鮑魚夠大只, 厚肉, 鮑魚燘得入味且軟腍, 爽彈鮮美.
清蒸東星班, 蒸得時間剛剛好, 侍應把魚頭尾另外分開奉客,
魚肉肉質新鮮. 纖細滑嫩, 鮮味足. 當紅炸子雞
金黃色炸皮, 賣相亮麗, 入口香脆, 雞肉嫩滑.
鵝肝海鮮炒香苗
上湯水餃生麪, 好味. 紅豆沙湯圓珍珠露, 花生餡.
不太甜, 湯圓圓滑, 好滿意. 四季迎美點, 杞子糕,棋子餅
甜品. 簡單好食. 滑滑杞子糕糕, 配上甜味杞子, 可口.
宴會廳場地闊, 有氣派, 侍應服務好好, 不停添加酒水, 食物選用高級食材, 真的好味. 歡樂喜宴理想廳堂.