2019-11-25
之前通常都係自己搵食時去食拉麵,今次同朋友尖沙咀搵野食,拉麵癮起,拉左佢一齊去附近亞士厘道呢間別天神😌😌一人叫左一個set,拉麵就我食豚骨,佢食蝦味噌,小食就叫晒2款share食😎🥢 豚骨湯麵湯底香,對比起我之前中環分店食我覺得無咁張住個嘴,不過都係好濃郁😁 佢2塊肉都好厚🤩 蛋係適量嘅流心,麵個軟硬我覺得都適中👌🏻🥢 蝦味噌豚骨湯麵朋友話碗麵好豐富,除了一隻半熟蛋,仲有好吸引嘅係一大堆櫻花蝦!入面仲有兩大塊厚厚嘅叉燒,肥瘦適中,覺得幾好食。仲有一堆粟米和一塊紫菜添~佢鍾意別天神個麵底係幼麵,話掛湯力好好,一啖麵已經充滿左蝦味噌嘅香味,不過話如果麵條稍為硬多少少就更好喇。湯頭味道濃厚,但唔會好似有啲拉麵店咁死鹹,仲有蝦嘅鮮味。🦐🦐🥢 小龍蝦蟹子沙律朋友第一次食話估唔到配幾塊紫菜,好似食海膽咁包住啲小龍蝦沙律一齊食😆😆 覺得好正咁話😋 用紫菜包住小龍蝦,啲龍蝦肉都幾大舊架~🥢 餃子跟餐有4隻,散叫就6隻,每隻餃子都大小均勻,唔會痴住痴到啲皮都爛哂,唔錯呀~朋友滿意,我亦都滿足到自己拉麵癮😎😎 very good😁
🥢 豚骨湯麵
🥢 蝦味噌豚骨湯麵
濃厚,但唔會好似有啲拉麵店咁死鹹,仲有蝦嘅鮮味。🦐🦐
🥢 小龍蝦蟹子沙律
用紫菜包住小龍蝦,啲龍蝦肉都幾大舊架~
🥢 餃子
朋友滿意,我亦都滿足到自己拉麵癮😎😎 very good😁