2023-03-22 355 瀏覽
平時返工放Lunch多數會去公司附近食飯, 之前一直都想試依間既滷味, 原來都有午市套餐選擇, 我同同事見啱食就入去坐低左餐廳裝修幾有台式感覺, 有啲台式小檔攤既餐牌燈箱落單都幾方便, 用QR code掃瞄點餐就可以我地叫左個午餐B, 招牌滷味有蹄膀、豬耳朵、香菇貢丸、白蘿蔔、唐生菜, 有幾款麵食可以配返, 我地叫左油麵, 估唔到啲料都幾多, 滷味湯底幾香濃, 唔會太咸, 豬耳朵食落爽軟適中, 蹄膀厚肉而不膩, 油麵口感剛好, 爽口彈牙另外優惠價加左個小食海苔鹽酥雞, 一口大小剛剛好, 每粒都惹得香脆, 咸度啱啱好, 食落口唔會覺得乾身, 幾惹味再叫左份奶油芋泥肉鬆芝士蛋餅, 蛋餅外皮同平時食既有少少唔同, 比較脆口, 但入面個芋泥餡都幾多, 芋泥味道香濃帶少少甜, 配左肉鬆芝士咁食都幾夾跟餐飲品叫左凍無糖茉香綠茶, 茶底香濃無澀味, 我本身都鍾意無糖既茶, 飲完覺得好解膩同事就叫左杯熱滋潤桂圓紅棗蜜, 飲落得潤好舒服整體食物質素唔錯, 店員熱情同細心招待, 野食上得幾快, 有時有台食癮起可以黎止下癮啊

餐廳裝修幾有台式感覺, 有啲台式小檔攤既餐牌燈箱

落單都幾方便, 用QR code掃瞄點餐就可以

同事就叫左杯熱滋潤桂圓紅棗蜜, 飲落得潤好舒服