2019-01-04
咁開心家人生日去尖沙咀行逛就一於食一人火鍋🍲暖下個身啦😋終於食到呢個想食嘅火鍋正!嚟到就梗係要嗌佢呢個招牌臭臭鍋啦!正真係有啲臭味😆哈哈😄呢個先係重點來,其實佢啲臭味你知係臭豆腐同埋台灣夜市都食過呢一種味道。係大家好熟悉嘅味道同埋啲配料都係好台式地道小食夜市風味正!就好似有米血糕同埋大腸呢啲都係台灣夜市台灣地道,鋪頭麵線可以食到嘅材料,非常之好,非常懷念在台灣的時光。咁本身呢個喎嘅材料就係有啲粉絲,所以先算多dd,不過如果佢跟餐嘅粉絲就實在太少,我覺得至少要有一人份量的粉絲夠食,如果e+係咁嘅話其實都已經係等於兩份,但都冇辦法當成主食。如果係咁嘅話揀飯嘅話先會飽肚。或者真係要加佢$12要個滷肉飯先夠飽。仲有呢個藥膳羊肉鍋淨係聽個名都超級滋補啦!湯底容易入口,係非常適合冬天嘅補身之選,味道適中。非常鍾意佢個湯底仲有淮山係非常之健康。仲有素鮑魚同埋鴨肉丸添!鍾意調理下身子嘅人食呢個就啱晒。飲品都係加$7叫咗佢個檸檬冬瓜茶加埋椰果味道清新,夾埋啲雜果椰果都幾夾。不過就希望佢杯飲品大杯啲啦😭就算比原價都係大少少但係就貴左幾倍,但係$7加配又唔夠飲。好矛盾呀😭😭加埋呢樣就真係完美喇!咁就可以喪飲
好味呀呢度!值得推介!都會想再食呀!正😋😋