2020-03-09 663 瀏覽
嘩嘩嘩!真係超興奮🥰因為終於可以食到我最想試既火鍋之一👍🏻☺️打邊爐最緊要當然係湯底啦,我叫左佢地既招牌豬骨鍋,一上到枱已經比佢澎湃嘅湯料嚇親😂未食都已經飽左☺️入面有大大舊既豬骨豬手同雞腳,豬手仲要係煲到勁淋,入口就已經化開🤤個底仲有食極都食唔哂既蔬菜,有馬蹄有蓮藕有南瓜有冬瓜有青瓜有蘿蔔有蕃茄仲有粟米,樣樣都甜到不得了!可想而知個湯底係幾正🤤🤤除左個湯底之外,佢d食材真係無得彈,樣樣都勁新鮮!完全食唔到雪味,鵝腸夠爽口中間仲有層肥膏,正👍🏻雞子大大粒無腥味,煮到岩岩好勁juicy😚手切牛肉勁重牛味!我初頭以為會好韌點知又幾滑喎!🤪另外仲叫左個鮮毛肚同牛心叮!要同大家分享下,原來呢到既鮮毛肚姐係黑柏葉😂我仲以為係一塊塊個種😂所以如果大家想食麻辣火鍋個種鮮毛肚就記得唔好叫錯😂😂不過個黑柏葉又真係唔錯,大大塊又爽脆,今次係第一次食牛心叮😂個口感係幾得意既淋淋地咁,但佢本身係無乜味道,我唔係幾識欣賞😂特別想推介佢地既脆肉鯇,我個晚叫左腩位,真係正到不得了,d肉係勁爽脆又鮮甜,最緊要係唔腥!🤩👍🏻美國桶蠔夠哂肥美大大粒☺️打邊爐就一定要有魚皮同響鈴!夠脆又唔碎!抵讚👍🏻呢間真係無得輸,每一碟餸都係
呢間真係無得輸,每一碟餸都係大大碟,我地凈係叫左最細份量就已經咁大碟😂每碟餸個底都有好多菜墊住😂凈係食個d菜都夠飽😈不過個晚咁岩無哂魚春,搞到有少少失望,我仲一心想去食😭唯有下一次再戰😎😎有樣野抵讚既係佢好多野都可以雙拼,岩哂d想試唔同野但胃口細既人😂同埋最好就4個人或以上先好黎食😂佢d份量真係唔係講笑😇不過個環境就大排檔feel既,唔算太污漕☺️最後最後!佢既價錢同食物質素係成正比的!好過某d火鍋店食完唔飽埋單又貴😕呢間真係無令我失望🥳

• 豬骨煲
  • 鵝腸