2017-01-07 332 瀏覽
今年冬天最高興係食潮福蒸氣石鍋,因為普通放題價又可以食到咁正嘅海鮮蒸氣!今日我帶朋友嚟食!先嚟選湯,全部都係燉湯嚟,好正好入味!再選粥底,選了瑤柱粥,吾洗食先,係放在蒸氣鍋下面,用蒸氣再加海鮮嘅精華煮嘅,所以話,粥其實最正!海鮮方面,好多都讚,龍蝦好大隻有成隻手掌咁大,又新鮮,肉質彈牙,有鮮味,諗起都回味啊。另外蠔都係我至愛,原來我選了石蠔同桶蠔,不過冇晒石蠔,都照食兩款桶蠔,蠔就咁蒸真係好好食,好重蠔味,而且吾會老吾會un,蠔好大隻,而且仲有蠔汁,好正丫!除了海鮮,仲有好多其他肉食,有雞啦不同手打嘅丸丫等等,而菜都好多款,仲有瓜,食到尾食下菜好舒服!價錢平又食到靚材料,平過自己買嚟整,推介推介!
價錢平又食到靚材料,平過自己買嚟整,推介推介!