2022-07-23
最近愛上左食印度菜,今次去了佐敦的Curry Leaf食個lunch。 店舖細細,不過裝潢精緻,仲有Bar枱可以同朋友飲杯野傾下計。店員同廚師都係外藉人士,仲有唔少外國人黎幫襯,食物質素都唔錯。 入座後,就會奉上一道前菜。好特別的脆片,非常脆口,仲有少少辣味,配上醬食,非常開胃。🌟牛油咖哩雞呢個咖哩雞好好食,蕃茄汁好香甜濃郁,配埋嫩滑雞肉,先食到蕃茄汁的甜味,跟住會感覺到辣味,非常特別🤩咖喱唔重味精,香料好有層次,同埋唔會好辣,所以唔食得辣嘅朋友都應該接受到,配埋蒜蓉薄餅真心正🥰🌟蒜蓉薄餅蒜味既印度簿餅,新鮮滾熱辣,又夠軟熟而且仲要係超濃嘅蒜香,點上咖哩後,非常惹味🤤🌟芒果奶昔 Mango lassi每次食印度野必飲!芒果奶昔個拉花好靚,個杯夠晒吸睛,入口香滑,甜度適中,飲落去真係好creamy,芒果又甜又新鮮同乳酪嘅酸好夾,大大杯好好飲😍📍咖哩葉 (佐敦)佐敦茂林街16-18號茂林商業大廈地下
🌟牛油咖哩雞
🌟蒜蓉薄餅
🌟芒果奶昔 Mango lassi
📍咖哩葉 (佐敦)
佐敦茂林街16-18號茂林商業大廈地下