2022-10-03
🚩 娑羅婆納印度素餐廳男朋友同朋友都經過我嘅推薦底下食過印度菜,唯獨係屋企人好似仲未感興趣~今日趁放假梗係拉埋佢哋一齊感染下佢地,比佢哋知道印度菜都可以好好食!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈茄汁牛油燴芝士球 $78雖然佢話就話係茄汁但其實都有少少咖喱嘅元素,所以點佢哋啲餅都好好食~裏面有超級多芝士球,咬落軟軟糯糯,芝士味唔算十分濃郁,第一次食都幾過癮!🌈咖喱雜菜飯 $68呢個上台嘅時候真係嚇親,我想像中嘅雜菜飯唔係咁樣😣入口咖喱味比較淡,比較似食咖喱味湯飯,我就唔係太鍾意啦!不過每個人口味唔同,可能啱晒啲鍾意食湯飯嘅人🥹🌈Pani Poori $55呢個食印度嘢真係必叫,真心冇大家描述得咁難食,我反而仲幾鍾意添!裏面有啲薯仔蓉洋蔥粒,配埋佢哋類似Tabasco咁嘅酸辣汁,酸酸辣辣超開胃🌈馬沙拉薄餅 $60呢個睇人地食就睇得多,自己真係第一次食!上台超級大條,完全係超出咗碟嘅範圍🤣薄餅表面好脆好香口,入面夾咗啲薯蓉同埋洋蔥~搣開自己想食嘅份量就可以點嘅三種醬汁,我個人最鍾意中間橙色嗰款,有啲似蕃茄咖喱汁,黃色嗰個我諗應該係鷹嘴豆之類嘅,白色嗰個就真係食唔出,可能係乳酪醬?😆🌈Parat
🌈茄汁牛油燴芝士球 $78
🌈咖喱雜菜飯 $68
🌈Pani Poori $55
🌈馬沙拉薄餅 $60
🌈Paratha $20
近排發現依個比一般嘅印度餅更加好食,識落好香奶香味~仲可以逐層逐層咁撕開,好香口!
🌈Mango Lassi $35
呢個飲落有驚喜,就係芒果奶昔,不過超級濃嘅芒果味‼️夏天飲到幾消暑
🌈Lemon Tea $20
以為印度嘅檸檬茶會有唔同,原來其實都差唔多~不過就對比起香港嗰隻比較甜,茶味唔會好突出