2025-01-13
今次去咗一間主打印度菜嘅餐廳,試咗幾款特別又有心思嘅美食,真係一試難忘1. Arancini Tikka Chaat傳統意式薯波配上印度Tikka Chaat風味,外層炸得香脆,內裏係滑溜溜嘅咖喱味薯仔,每一啖都係層次分明。再加埋酸酸甜甜辣辣嘅chaat醬,味道平衡得啱啱好,完全停唔到口!✨2. Tenderloin Skewers牛肉串燒入口極嫩滑,簡直係入口即化!搭配上少少香料同煙燻味,每一口都充滿印度風味,仲帶點濃濃嘅香草香氣!🍢3. Truffle Ricotta Cheese Naan呢款naan係我食過最驚艷嘅!鬆軟嘅naan夾埋濃郁嘅Ricotta芝士,再加少少松露香氣,香味撲鼻,入口好creamy。即使單獨食都好滿足,真係值得推薦!🫓4. Lamb Shank Rogan Josh羊膝咖喱係正宗印度菜必試嘅招牌!羊膝煮得極為入味,肉質嫰滑,完全冇騷味,配埋濃郁嘅Rogan Josh咖喱汁!🐑5. Chicken Tikka Masala呢款Chicken Tikka Masala簡直係經典中嘅經典!雞肉夠香夠嫩,咖喱汁濃郁帶少少茄子酸香,拌飯或者配naan食一流!🍗
1. Arancini Tikka Chaat
2. Tenderloin Skewers